Facebook FeedMeLinks Fleck' Google Dobavi.com Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com bgbox.info

1

Тема: За вземането на изпити и манталитета на някои преподаватели.

На всички е ясно доколко се влияе оценяването на някои преподаватели при вида на някои студенти.
Например се забелязва следната тенденция:
при студентки с големи деколтета и/или къси поли шанса за оценка над три се повишава неколократно като остава правопорционален на дълбочината на деколтето, независимо от знанията на съответната.
Някои преподаватели сами поощряват такова държане, като прегръщат студентки по времена писмен изпит (като така нямо обещават по-високо оценяване), говорят им "мили" думи и т.н
Предполагам всеки е наясно за какво говоря.
Давам за пример доц. Петър Стойков.
Които е имал удоволствието да бъде на негова лекция или изпит вероятно знае за какво говоря.
Думи като "тенкю мила" и "красивата колежка, не се усмихвайте така чаровно" както и открити свалки и задявки със студентки, (пред мен оправи яката на едно момиче под някакъв ------в предтекст - "ужасен е"  сподели пред мен след това момичето).
Няма да споменавам ------вите майтапи със колегите и съмнителното оценяване, както и явното държане на доцента като нещо повече и омаловажаването на хората от "провинцията".  На всички са ясни методите на преподаване на Стойков, който чете директно от писания от него учебник (който самия той продава разделен на пет части) по време на лекции и как единствената му явна цел е прибирането на нашите пари.
Работа е там, че това не е единичен случай и най-основното - нима такова би трябвало да е държането на един доктор и доцент? Това е нещо като малка картинка представяща сегашното положение в българия.
Вашето мнение?

Thumbs up 0 Thumbs down

2

Re: За вземането на изпити и манталитета на някои преподаватели.

В темата "МНЕНИЕТО ВИ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ" - оставих един коментар, че има преподаватели, които канят студентките си на по чашка разгорещяващо питие, за да обсъдят  каква  трябва да е оценката в студентската книжка на студентката в случая-именно за този преподавател говорех!!!!
Просто нямам думи!!!

Когато някой се опита да те засенчи...остави го да слънчаса  smile

Thumbs up 0 Thumbs down

3

Подкрепям brr
Също съм бил в негови лекции, начина му на преподаване и оценяване не ми се трува много 'редовен'.
Присъствал съм и на негови лекции провеждани в Русенски университет, и смея да твърдя, че там държанието му е доста различно от тукашното. Незнам на какво се дължи това, но за мен той не е стойностен преподавател.

------------------------------------------------------------
В английския форум задaваш въпрос и ти отговарят, в руския задaваш въпрос - отговарят ти и на свой ред те питат нещо, в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост...
              I should have copy and pasted the truth.

4

В кой факултет е?

Thumbs up 0 Thumbs down

5

математика и информатика

Thumbs up 0 Thumbs down

6

Най-тъжното от всичко е, че примерно на изпити асистентите и останалите стоящи на по-ниско ниво от него му се умилкват въпреки, че са свидетели на "методите" му. Явно за ШУ това да имат даскал от София е голямо реноме.

Thumbs up 0 Thumbs down

7

Аз незнам да предава в София, знам че е предавал някога, но дали и практикува и сега - незнам.
В момента ми е известно че води лекции само за Шумен и Русе.

В английския форум задaваш въпрос и ти отговарят, в руския задaваш въпрос - отговарят ти и на свой ред те питат нещо, в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост...

8

Какво да ви кажа, аз самата съм била на лекции на Стойков и ми се е случвало да стана свидетел на действията на "високо -квалифицирания  доцент:/".
     Неговото държание прави впечатление не само на студентите, но и на преподавателите, но кой можа да му се противопостави открито?! Прекалено висока е титлата му, а както е добре известно - квалифицираните преподаватели вдигат реномето на университета...
     Учебниците на Стойков са пълни с правописни грешки, а някой от програмите нe тръгват, да не говорим, че са пълни с неточности и двусмислици... Някои колежки, няма какво да се лъжем, явно се възползват от  "правилата на Стойков за вземане на изпит" и по този начин толерират поведението му.  Безсрамните му намеци и обещания от сорта "колежке, ще ти дам подпис в кабинета ми" са добре известни и всички знаем как точно се вземат подписи там! mad

Какво друго мога да кажа, освен да призова ръководството да се вземе в ръце и да покаже на "многоуважавания доц. Стойков" колко точно струва еднопосочния билет до Шумен - София! Мисля, че сред асистентите има достатъчно квалифицирани преподаватели, доказали се на национално и международно ниво, които за разлика от доцента знаят как се отваря учебника и какво точно пише в него, а не го четат от лаптопа, понеже едва ли си помнят, какво трябва да е написано в него! Знаете за кого говоря... определено Стойков има на какво да се научи от нея tongue

Последно редактирано от ANIMATED_GIRL (2008-04-05 18:16:52)

Thumbs up 0 Thumbs down

9

Да знам за кого говориш, и ако се стресне уважаемата от мен асистентка и си защити най-после докторантурата ще може и да поведе лекции.
Явно не и се занимава с защита, а и сега е заета с други дела, да се надяваме, че догодина ще успее.

10

Дано догодина да стане, защото Стойков се гласи и догодина да е тук и да предава още нещо на сегашния първи курс (и той май незнае какво). А иначе тя ще въведе нови правила и току-виж научим най-накрая нещо и на лекции, не само по семинарите.

Thumbs up 0 Thumbs down

11

Искам да попитам някой бил ли е на изпит при Иван Карагьозов- Етопедия,и при Соня Илиева- Социология. И как  минават изпитите.Ще съм благодарна на бърз отговор. Те са от Педагагическия факултет

Thumbs up 0 Thumbs down

12

то е ясно ,че навсякаде има такива преподаватели,но на мен едно не ми е ясно ...как може квесторите да се правят на разсеяни когато студентите се късат да преписват на писмен държавен изпит ( имам предвид изпита на 26.06.)...все пак уж ще ставаме учители и ще възпитаваме подрастващите ...не можеш да си толкова нагъл и да си препишеш темата от начало до край и да се кефиш , че си взел изпита после...нямаш право и не е честно sad

Thumbs up 0 Thumbs down

13

Правят, се на ударени преподавателите, защото предварително им е платено за тази роля tongue

Thumbs up 0 Thumbs down

14

Здравейте.аз съм първи курс.И още в началото ми се случи нещо много гадно.На един от изпитите съм изкарала Среден 3,а преподавателя ми е намалил оценката на 2.Довода му е бил,че мисли за бъдещето ни.
Не мога да повярвам и приема това,при положение че сме карали лекции точно 3 пътги.И постоянно ни казваше,че оценките започвали от Слаб 4 при него.

Thumbs up 0 Thumbs down

15

La furia написа:

Здравейте.аз съм първи курс.И още в началото ми се случи нещо много гадно.На един от изпитите съм изкарала Среден 3,а преподавателя ми е намалил оценката на 2.Довода му е бил,че мисли за бъдещето ни.
Не мога да повярвам и приема това,при положение че сме карали лекции точно 3 пътги.И постоянно ни казваше,че оценките започвали от Слаб 4 при него.

явно не си разбрал/а какво има в предвид под това слаб 4 smile  става въпрос че ако не изкараш за минимум 4  просто не си вземаш изпита и във тази връзка явно за момент е решил все пак да ви пише 3-ки но е се е отказал и е спазил принципа си smile

изхърляйте си боклука разделно или поне В ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА ЦЕЛТА МЕСТА !!!

Thumbs up 0 Thumbs down

16

Не се притеснявайте,и аз съм 1 курс редовно,но на 50% посещаемост,тъй като работя,но 50% са просто ей така ,защото някои от преподавателите не ги интересува това дали работя или не а искат присъствие,ок лошо няма,обаче...мен няма кой да ме издържа,няма кой да ми плаща сметките,да ме изхранва и т.н. и немога да си оставя работата особено в тази криза,но явно тях това не ги интересува,иначе докато се запишеш да учиш от университета ти казват няма проблем,може да се работи и учи,а в един момент една мома (преподавателка) ми каза ааааа не може да се учи и работи,ако работиш няма да стигнеш и 3-ти курс!И к'во праИм???Как да имаш желание да учиш,при положение,че вместо да има разбиране от страна на преподавателите и да уважават това, че сам си вадиш хляба и сам се издържаш,те по всякакъв начин се опитват да те стъпчат...а от друга страна го има и това,че в моя курс има 1-2 колеги,които са се явили на поправки без да са посещавали и 1 лекция...но за тях няма проблем нали...кой знае колко нови колеги ще се появят по изпитите и втори семестър,но и за тях няма да има проблем сигурно...и после университета бил на ниво,не бил корумпиран,ок тогава някой да ми обясни как може едни да не са ходили нито веднъж на лекция и да няма проблем за тях,а други да ходят но рядко защото няма как да си оставят работата и за тях да има проблем?На кого трябва да се зададе този въпрос?

Последно редактирано от monogamna (2010-03-04 12:42:41)

Thumbs up 0 Thumbs down

17

Съжалявам,че се отклоних от темата,но и самото оценяване става по същия начин,в Шуменския всичко е...айде да не казвам какво,въпреки че първия семестър си взех изпитите,но видях с някои колеги какво стана,едни знаеха и бяха скъсани,други не и си ги взеха...за какво си говорим...ей това става в България...за съжаление със всичко е така,и със здравеопазване и със съдебната ни власт е така и с образованието е така...само едно ще ви кажа wink не се ядосвайте за неща които не зависят от вас,тези нерви един ден ще ви трябват wink

Thumbs up 0 Thumbs down

18

monogamna написа:

Не се притеснявайте,и аз съм 1 курс редовно,но на 50% посещаемост,тъй като работя,но 50% са просто ей така ,защото някои от преподавателите не ги интересува това дали работя или не а искат присъствие,ок лошо няма,обаче...мен няма кой да ме издържа,няма кой да ми плаща сметките,да ме изхранва и т.н. и немога да си оставя работата особено в тази криза,но явно тях това не ги интересува,иначе докато се запишеш да учиш от университета ти казват няма проблем,може да се работи и учи,а в един момент една мома (преподавателка) ми каза ааааа не може да се учи и работи,ако работиш няма да стигнеш и 3-ти курс!И к'во праИм???Как да имаш желание да учиш,при положение,че вместо да има разбиране от страна на преподавателите и да уважават това, че сам си вадиш хляба и сам се издържаш,те по всякакъв начин се опитват да те стъпчат...а от друга страна го има и това,че в моя курс има 1-2 колеги,които са се явили на поправки без да са посещавали и 1 лекция...но за тях няма проблем нали...

monogamna и аз съм в същата ситуация - с намалено присъствие на 50%, поради това, че работя и живея във Варна. От началото на семестъра, почти до края успявах да ходя веднъж седмично (по-рядко два пъти), понеже работодателя повече не искаше да ме пуска. Получавах си добра заплата, но в един момент на работодателя ми му писна и ме уволни. В момента работя за себе си, дори имам по-добри доходи, спрямо по-рано, когато бях при въпросният работодател. Но стига за работа, пиша, за липсата на организация в този университет. И за посткомунистическия вкус, който се усеща в момента в който стъпиш през прага на съответния корпус (моят любим - Корпус 3 - преустроено общежитие). Когато ходих да се явявам на изпити - на таблото имаше лепнат лист с разпечатан pdf файла (от страницата на факултета) с програмата за провеждане на изпитите. До тук добре, НО - там имаше само дати и имена на преподаватели - няма кабинети, няма часове. В последствие (преди всеки изпит) звъня в деканата - не знаят за час и кабинет, а и показват, че не ги и интересува -  студент съм бил, да съм отишал да погледна. Отивам на деня на изпита в 8:00 за всеки случай и виждам, че надраскали на листа часа и кабинета, но само за съответния изпит, който се оказва, че почва в 9:00. Отивам в залата, чакам, става 10 и изпита почва. На следващият изпит се повтаря подобно нещо, само, че интересното бе, че и самите изпитващи не бяха на ясно с часа и търсеха свободна зала в последния момент.
Като го разказах това на мои познати от Варна, учещи съответно във Винс-а и ТУ ги напуши на смях, помислиха, че се шегувам. Направих и проверка в сайта на Техническия университет във Варна - там програмата за провеждане на изпити си бе с дата, изпитващи, зала. Всичко разграфено и направено за всяка отделна специалност, погледнах и кога са качени тези програми - месец преди първия изпит. Значи там, въпреки, че също са държавни унивеситети - може, а в ШУ не може.

Учил съм в НБУ, вярно, частно е и си плащаш като поп, ама знаеш за какво плащаш - човешко отношение от страна на администрацията (защото знаят, че ти си този, който им плаща заплатата), организация за изпитите, безплатна библиотека, безплатни учебници, безплатни молби (а не такива за индивидуално обучение по 32лв.... за 1 лист моля ви се), ясни програми, семестрите се плащат през сайта с кредитна карта или банков превод, записването става пак през сайта на университета. Всички програми, известия, конспекти и задачи/казуси идват по електронен път, оценяването на част от казусите пак става по електронен път (за справките говоря, а не за предаването им).
Е за какво си говорим?!?
Вярно, Шуменски университет е държавен, а не частен. Но са факт отвратителният непукизъм, с който се сблъсках там и крайно лошото ми мнение за унивеситета, придобито частично още в деня на записване за първи семестър първи курс. Работата при мен е на кантар и скоро може да съм поредният студент отказал/преместил се от ШУ.
Плащам семестри, както и десетки измислени малки таксички, разкарват ме напред-назад, никой нищо не знае, понякога не могат да си открия асистентите и заместниците, звъниш, ходиш, ядосваш се, пилееш пари на вятъра (и си чупиш колата по хубавата магистрала). И за какво? Да се гаврят с мене. Не, мерси.

Mac OS X Snow Leopard 10.6.3 on Mac Mini, Mac OS X Tiger 10.4.11 on PowerBook G4 12", iPhone 2G - my personal apple garden smile

19

angelovarna написа:
monogamna написа:

Не се притеснявайте,и аз съм 1 курс редовно,но на 50% посещаемост,тъй като работя,но 50% са просто ей така ,защото някои от преподавателите не ги интересува това дали работя или не а искат присъствие,ок лошо няма,обаче...мен няма кой да ме издържа,няма кой да ми плаща сметките,да ме изхранва и т.н. и немога да си оставя работата особено в тази криза,но явно тях това не ги интересува,иначе докато се запишеш да учиш от университета ти казват няма проблем,може да се работи и учи,а в един момент една мома (преподавателка) ми каза ааааа не може да се учи и работи,ако работиш няма да стигнеш и 3-ти курс!И к'во праИм???Как да имаш желание да учиш,при положение,че вместо да има разбиране от страна на преподавателите и да уважават това, че сам си вадиш хляба и сам се издържаш,те по всякакъв начин се опитват да те стъпчат...а от друга страна го има и това,че в моя курс има 1-2 колеги,които са се явили на поправки без да са посещавали и 1 лекция...но за тях няма проблем нали...

monogamna и аз съм в същата ситуация - с намалено присъствие на 50%, поради това, че работя и живея във Варна. От началото на семестъра, почти до края успявах да ходя веднъж седмично (по-рядко два пъти), понеже работодателя повече не искаше да ме пуска. Получавах си добра заплата, но в един момент на работодателя ми му писна и ме уволни. В момента работя за себе си, дори имам по-добри доходи, спрямо по-рано, когато бях при въпросният работодател. Но стига за работа, пиша, за липсата на организация в този университет. И за посткомунистическия вкус, който се усеща в момента в който стъпиш през прага на съответния корпус (моят любим - Корпус 3 - преустроено общежитие). Когато ходих да се явявам на изпити - на таблото имаше лепнат лист с разпечатан pdf файла (от страницата на факултета) с програмата за провеждане на изпитите. До тук добре, НО - там имаше само дати и имена на преподаватели - няма кабинети, няма часове. В последствие (преди всеки изпит) звъня в деканата - не знаят за час и кабинет, а и показват, че не ги и интересува -  студент съм бил, да съм отишал да погледна. Отивам на деня на изпита в 8:00 за всеки случай и виждам, че надраскали на листа часа и кабинета, но само за съответния изпит, който се оказва, че почва в 9:00. Отивам в залата, чакам, става 10 и изпита почва. На следващият изпит се повтаря подобно нещо, само, че интересното бе, че и самите изпитващи не бяха на ясно с часа и търсеха свободна зала в последния момент.
Като го разказах това на мои познати от Варна, учещи съответно във Винс-а и ТУ ги напуши на смях, помислиха, че се шегувам. Направих и проверка в сайта на Техническия университет във Варна - там програмата за провеждане на изпити си бе с дата, изпитващи, зала. Всичко разграфено и направено за всяка отделна специалност, погледнах и кога са качени тези програми - месец преди първия изпит. Значи там, въпреки, че също са държавни унивеситети - може, а в ШУ не може.

Учил съм в НБУ, вярно, частно е и си плащаш като поп, ама знаеш за какво плащаш - човешко отношение от страна на администрацията (защото знаят, че ти си този, който им плаща заплатата), организация за изпитите, безплатна библиотека, безплатни учебници, безплатни молби (а не такива за индивидуално обучение по 32лв.... за 1 лист моля ви се), ясни програми, семестрите се плащат през сайта с кредитна карта или банков превод, записването става пак през сайта на университета. Всички програми, известия, конспекти и задачи/казуси идват по електронен път, оценяването на част от казусите пак става по електронен път (за справките говоря, а не за предаването им).
Е за какво си говорим?!?
Вярно, Шуменски университет е държавен, а не частен. Но са факт отвратителният непукизъм, с който се сблъсках там и крайно лошото ми мнение за унивеситета, придобито частично още в деня на записване за първи семестър първи курс. Работата при мен е на кантар и скоро може да съм поредният студент отказал/преместил се от ШУ.
Плащам семестри, както и десетки измислени малки таксички, разкарват ме напред-назад, никой нищо не знае, понякога не могат да си открия асистентите и заместниците, звъниш, ходиш, ядосваш се, пилееш пари на вятъра (и си чупиш колата по хубавата магистрала). И за какво? Да се гаврят с мене. Не, мерси.

едно малко пояснение..... часа за провеждане на изпит е по договорка с преподавателя т.е като си съгласувате дата за изпита уточнявате и часа и го вписвате в листа така хем вие знаете кога започва хем и преподавателя хем и от учебен отдел ще могат да го въведат в листа с изпитите ви който се поставя на таблото...... нашия курс до сега винаги сме уточнявали тези подробности (3-ти курс съм) и не е имало проблеми да се чудиш кога ти е изпита а и има предмети по които просто изпита няма как да не започва в 8 (примерно математика)

Последно редактирано от sameoldsong (2010-03-15 17:26:09)

изхърляйте си боклука разделно или поне В ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА ЦЕЛТА МЕСТА !!!

Thumbs up 0 Thumbs down

20

И а3 искам да кажа няколко думи за Стойков. Не можах да си взема теста при него и може би ще кажете, че затова пиша против него, но нека да ги кажа smile
Вече повечето знаете, че лекциите чете от лаптопа си. Освен това ги прожектира на студентите, но лекциите са като план на урок. Интересното ми беше на една лекция един "колега" го пита по темата, която четеше и той се замисли няколко минути, преди да му отговори.
За комплиментите вече беше говорено, затова ще мина на теста.
Решавам, решавам и хоп - серия от въпроси с неизвестен елемент - malloc.h - нито на лекции, нито на упражнения изучаван. Казах на асистента, който ни водеше упражненията, но той каза, че няма какво да направи и да се обърна към Стойков.
"Реших" теста и отивам да предавам и да се оплаквам smile Казах му, че не сме учили за тази библиотека, а той каза, че всичко го има в сайта. Отзад се обади един "колега" и го подкрепи. На листа, където се отбелязват верните отговори бях написал mallok.h? срещу един от въпросите и той реши да отбележи този въпрос като верен. Казах му, че има и други въпроси, а той и асистента ми се изсмяха - помислиха, че ги лъжа. Накрая му казах да си погледне тестовете и си заминах.
Единствено не се сетих да му кажа, че съм си платил семестъра, за да науча в университета, а не от "сайта" ( със SMS-ите ) . Той не го е преподал, а иска да го знаем.
На този изпит за първи път видях преподавател да пъха пари в портомонето си. Познайте кой smile
( Не знам защо, но докато решавах теста някой/я предаваше. Какви взаимоотношения са имали - не знам )

|¯Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно. ->Уолтър Липман ¯|
|Много от провалите са на хора, които не са осъзнали колко близо са били до успеха в| |_момента, в който са се предали.  ->Томас Едисън _|¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Thumbs up 0 Thumbs down