Facebook FeedMeLinks Fleck' Google Dobavi.com Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com bgbox.info

1

Тема: Английски език(многокомпетентен изпит)

Здравейте! Бих искала да знам повече за формата на многокомпетентния изпит по английски език и като какжо представлява многокомпетентен изпит и каква е разликата с теста по английски език.За съжаление не успях да открия тази информация в сайта на Шуменския университет,а тя е важна. Благодаря!

Thumbs up 0 Thumbs down

2

Re: Английски език(многокомпетентен изпит)

многокомпонентният изпит се състои от 1)диктовка;2)превод на текст(около 25 печатни реда);3)текст със 6 или 7 въпроса към него като трябва да отговориш на всеки един от тях с не по-малко от 50 думи(и да е с твои лични думи и изрази,без да преписваш нищо направо от оригиналния текст,който ти е даден);4)четене с разбиране(пак имаш текст,но този път са дадени 10 въпроса във формата на затворен тест и трябва да оградиш верния отговор).това са компонентите.разликата между него и теста е ,че в теста всички въпроси са с а,б,в,г....и са най-вече свързани с общата граматика и е доста по-лесен.за многокомпонентния изпит има книжки,които се издават от университетското издателство и със сигурност ще ти бъдат много полезни.казвам го от личен опит.ако се интересуваш мога да ти кажа авторите.желая ти успех!

ако искаш,намираш начин,ако не искаш-намираш причина

Thumbs up 0 Thumbs down

3

Благодаря ти!Ако можеш наистина да ми кажеш,няма да е зле,защото аз ходих до едно бюро за подаване кандидатстуденстки документи и там ми казаха че университетът не издава книжка с тестове по английски език за подготовка за изпита.Радвам се,че грешат.Аз решавам тестове на софийски университет,но няма да е зле да решавам и на шуменския,защото може би почти във всеки университет формата,специално по английски език,е различен

Thumbs up 0 Thumbs down

4

Книжки с тестове почти по всички предмети се продават и по книжарниците Хеликон и по кандидатстуденстките борси по градовете. Можеш и да си поръчаш чрез сайта, за да ти изпратят направо от издатеството ни. Ако си от Шумен, заповядай в книжарницата.
Относно бюрата - винаги имайте едно наум като ви казват нещо. Все пак тези хора обслужват много университети и не могат всичко да знаят. Ползвайте и телефоните за информация от сайта. Ако не сте от далечен град, най-добре е да дойдете на място!

Thumbs up 0 Thumbs down